Accomodatie toevoegen? 0
Mijn WaddenVakanties
Zoek uw vakantie
Geavanceerd zoeken

Nieuws


Spelletjes voor kinderen in de auto onderweg

De vakantie begint al op het moment dat je thuis in de auto stapt. Veel mensen denken dat de vakantie pas begint als zij op de plaats van bestemming aangekomen zijn. De reis daarnaartoe duurt soms lang, maar het moet nu eenmaal om op je vakantiebestemming te komen. Daarom vertrekt de een soms al ‘s nachts en offert zijn nachtrust op. De reis naar je vakantiebestemming kan juist wel leuk zijn waardoor je vakantie al begint als je thuis de deur achter je dichttrekt. Denk aan het meenemen van broodjes voor onderweg of het bekijken van een film.

Met kinderen reizen kan voor sommigen een grote uitdaging zijn. Door ’s nachts te rijden slapen de kinderen een groot deel van de reis en zijn ze vaak minder lastig. Hoe kan je reis toch voorspoedig verlopen zonder problemen? Je zou om de zoveel tijd kunnen stoppen voor een plaspauze. Hoe kan je onderweg de tijd doden? Hieronder 12 tips wat je onderweg met het hele gezin kunt doen om de tijd supersnel te laten gaan! Probeer het eens :-)

Automerken raden van auto’s die voor of achter je rijden of je inhalen. Heb je het goed geraden, dan mag je nog een keer. Net zolang tot je het niet goed hebt, dan gaat de beurt over naar een ander.
Autokleuren zoeken. Bijvoorbeeld
Wie heeft het snelst vijf rode auto’s gezien? Of:
Wie ziet het eerst een gele auto?
Letterslinger – je noemt een woord en de ander moet met de laatste letter van jouw woord een nieuw woord bedenken. Vooraf kies je de categorie waarbinnen de woorden moeten passen. Denk aan de categorieën:
Dieren
Jongens- en meisjesnamen
Plaatsen
Landen
Merknamen
Artiestennamen
Enzovoort enzovoort
Een goed uitgevoerd voorbeeld is: egel – leeuw – walrus – slang – gnoe – enzovoort
Woordslinger – je noemt een woord dat ten minste uit 2 samengevoegde woorden bestaat en de ander maakt het laatste deel van het woord een nieuw woord dat ook weer uit meerdere woorden bestaat.
Een goed uitgevoerd voorbeeld is: bagagewagen – wagenziek – ziekenhuis – huismus – enzovoort
Ik ga op reis en ik neem mee… – Ken je dit nog? Iedereen zegt om de beurt de zin na en vervolgens zegt de eerste een item dat hij mee zou nemen op reis. De tweede zegt de zin na + het item van de eerste persoon + het item van zijn keuze. Zo krijg je een hele lijst aan items dat meegaat op reis. Iemand die het niet allemaal meer weet is af en de persoon die uiteindelijk overblijft heeft gewonnen.
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… – Ook dit spel is al heel oud. Hoe gaat deze ook alweer? Iemand zoekt binnen de auto of buiten de auto (maak je afspraken over) iets met een bepaalde kleur. Hij zegt vervolgens “Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is geel”. De anderen moeten raden wat je hebt gezien. Als je ook buiten de auto mag kiezen moet het natuurlijk niet iets zijn wat je maar heel kort hebt gezien. Het item dat geraden moet worden moet zichtbaar blijven. Degene die het als eerste raadt mag zelf een item bedenken dat de anderen moeten raden.
Gezamenlijk een verhaal bedenken. Iedereen voegt 1 zin toe aan een verhaal dat zo al vertellende ontstaat en echt alle kanten op kan gaan. Laat de fantasie z’n loop maar gaan! Je kan bijvoorbeeld van tevoren afspreken dat het verhaal binnen een bepaalde categorie moet vallen.
Auto uit een bepaald land zoeken. Bepaal naar welk land uitgekeken moet worden (zorg er wel voor dat je een land kiest dat in die omgeving ook wel met regelmaat voor komt, anders is het spel niet leuk uiteraard). Wie het eerst een auto met een kentekenplaat uit dat land ziet, heeft gewonnen.
Kentekenletterspel. Maak van de letters van kentekenborden één woord of juist een zin waarbij die letters de eerste letter van de woorden vormen. Zo krijgt je bij JR-29-NT: Jan Rijdt Nooit Traag.
Geen ja, geen nee en geen uuhh… – Bepaal wie geen ja, geen nee en geen uuhh mag zeggen. De anderen vragen die persoon allemaal dingen of beginnen een gesprek. Zodra het woord ‘ja’, ‘nee’ of ‘uuhh’ is gevallen is de beurt voorbij en mag een ander het proberen.
Gebruik de pauze om echt even iets actiefs te doen. Neem bijvoorbeeld een bal mee. Gebruik de pauze om de bal naar elkaar over te schieten of gooi hem over. Heel simpel, maar dit zorgt er wel voor dat iedereen weer frisse energie krijgt.

Je zult zien dat deze activiteiten bijdragen aan de gezellige sfeer en bovenal de snelheid van de reis. Voor je gevoel gaat de tijd sneller voorbij als je het leuk hebt en wat te doen hebt. Geniet van de tijd met elkaar en maak plezier onderweg. Je zult zien dat kinderen de reis als minder vervelend ervaren.

« Terug naar overzicht
« Naar homepage

Waarom WaddenVakanties?

 • Grootste aanbod
  Groot aanbod vakantiehuizen op de Waddeneilanden
 • Geen extra kosten
  Boeken zonder bijkomende kosten
 • Vertrouwd boeken
  Direct contact met eigenaar van het vakantiehuis
 • Last-minutes
  Vandaag boeken, morgen naar je vakantiehuis!
Ook je accomodatie verhuren op WaddenVakanties.nl?
Accomodatie toevoegen Meer informatie
Add Noise - Internet & Design in Leeuwarden