Accomodatie toevoegen? 0
Mijn WaddenVakanties
Zoek uw vakantie
Geavanceerd zoeken

Boottijden


Hebt u uw Waddenvakantie geboekt? Dan dient u nog uw bootreis te organiseren. Hieronder vindt u per waddeneiland relevante informatie over boottijden en parkeren van uw auto. Op Schiermonnikoog en Vlieland mag u niet met de auto op het eiland. Deze kunt u achterlaten op het vasteland in de daarvoor bestemde parkeergarages.Texel
De veerboot naar Texel vertrekt eenmaal per uur vanuit Den Helder. De overtocht duurt slechts 20 minuten. De afvaarten naar Texel zijn vanaf 6.30 uur tot 21.30 uur. Ieder uur vertrekt de boot dus op het halve uur. De afvaarten van Texel naar Den Helder zijn vanaf 6.00 uur tot 21.00 uur. Deze boot gaat aldus telkens op het hele uur. 
Zie voor meer informatie en tarieven: Bootreis Texel. U kunt niet van tevoren een plaats op de boot reserveren, maar wel een e-ticket bestellen via internet.

Vlieland
De veerboot naar Vlieland gaat over de Waddenzee en een stukje over de Noordzee. Rederij Doeksen onderhoudt driemaal daags en zeven dagen per week afvaarten op vaste tijden.
Bekijk Bootreis Vlieland voor meer informatie over vertrektijden en tarieven.

Terschelling
De overtocht naar Terschelling vertrekt vanuit Harlingen. De overtocht naar Terschelling duurt circa 1 uur en 45 minunten. Daarnaast varen comfortabele snelboten in 45 minuten vanuit Harlingen naar Terschelling en ze onderhouden de verbinding tussen Vlieland en Terschelling (de boten Tiger en Koegelwieck). 
Bekijk de link Bootreis Terschelling voor meer informatie en tarieven.

Ameland
De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd naar het waddeneiland. De overtocht duurt circa 45 minuten. De vertrektijden vanaf het vasteland verschillen per seizoen. Daarom is het raadzaam de vertrektijden en tarieven in de gaten te houden.
Zie hiervoor de volgende link: Bootreis Ameland.

Schiermonnikoog
Uw bezoek aan Schiermonnikoog begint in Lauwersoog. U dient uw auto achter te laten in de parkeergarage/parkeerplaats, omdat Schiermonnikoog een autoluw eiland is. De overvaart naar "Schier" duurt circa 45 minuten, wat het eiland ook ideaal maakt voor een dagtocht. Bij aankomst op het eiland kunt u per bus of taxi naar het dorp of strand. Afhankelijk van het seizoen vaart de veerboot om de twee uur.
Houdt daarom de website van de veerdienst in de gaten: Bootreis Schiermonnikoog.


Parkeren
Harlingen
Er zijn veel verschillende parkeerplekken beschikbaar rondom de haven van Harlingen. Dit zijn 1) Parkeerterrein Tsjerk Hiddes (circa 1900 parkeerplaatsen), 2) parkeerplaats De Bazuin en All-In Parkeren (gratis shuttleverkeer tussen parkeerplaats en haven).
Zie voor meer informatie: Parkeren bij Harlingen.

Holwerd
Direct aan de pier waar de veerboot vertrekt naar Ameland is een groot parkeerterrein. Hier kunnen voldoende auto's parkeren, zodat u zeker bent van een parkeerplaats. Het adres is: Grandyk 2b, 9151 AE te Holwerd.
Zie voor meer informatie: Parkeren bij Holwerd.

Lauwersoog
Direct bij de haven is een parkeerterrein en een parkeergarage waar bezoekers aan Schiermonnikoog kunnen parkeren. Auto's mogen niet mee het eiland op, dus wordt geadviseerd uw auto hier te parkeren.
Zie voor meer informatie: Parkeren bij Lauwersoog.
 

 Word fan van WaddenVakanties op Facebook
 Volg WaddenVakanties op Twitter
 

Center Parcs veilingen

Terug naar homepagina

Waarom WaddenVakanties?

 • Geen extra kosten
  Boeken zonder bijkomende kosten
 • Vertrouwd boeken
  Direct contact met eigenaar van het vakantiehuis
 • Last-minutes
  Vandaag boeken, morgen naar je vakantiehuis!
 • Grootste aanbod
  Groot aanbod vakantiehuizen op de Waddeneilanden
Ook je accomodatie verhuren op WaddenVakanties.nl?
Accomodatie toevoegen Meer informatie
Add Noise - Internet & Design in Leeuwarden