Accomodatie toevoegen? 0
Mijn WaddenVakanties
Zoek uw vakantie
Geavanceerd zoeken

Nieuws


Vakantie op de Waddeneilanden

Lekker op vakantie in eigen land. Een heerlijke vakantie kan ook dichtbij huis. Zo ben je binnen twintig minuten vanuit Den Helder op Texel en 45 minuten vanuit Lauwersoog op Schiermonnikoog. De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben elk hun eigen kenmerken, charme en cultuur, maar hebben ook één eigenschap gemeen: de prachtige natuur in de vorm van duinen, bossen en stranden. De Wadden zijn niet voor niets toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

Texel

Het symbool van Texel is de vuurrode vuurtoren, waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt over de Noordzee, de Waddenzee, Texel zelf en het nabijgelegen Vlieland. Je kunt genieten van het mooie weer op het 30 kilometer lange zandstrand of je kunt fiets- en wandeltochten maken door de mooie natuur op het eiland. Texel kent een aantal relatief grote dorpen (Den Burg, De Koog, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend, Oost en de Waal). Het eiland staat bekend om een apart fenomeen: op het eiland wonen evenveel schapen als mensen. In de lente zijn er duizenden lammetjes te bewonderen en er bestaat zelfs een ‘lammetjesfietsroute’. Texel staat naast de schapen bekend om de vogels. Het eiland ligt aan de noordwestkust, precies in de baan waarlangs veel trekvogels vliegen. Kinderen hoeven zich op Texel geen moment te vervelen. Ga met het gezin naar Ecomare en bewonder de zeehonden! Over uw vakantieverblijf hoeft u niet in te zitten. Via onze website kunt u een geschikt vakantiehuis boeken.

Vlieland

Vlieland is een bijzonder eiland in de zin dat auto’s voor niet-eilanders niet zijn toegestaan. Er heerst een serene rust. Ter ontspanning kan gewandeld worden langs de kust of door de prachtige natuur. Je kunt tevens langs de kustlijn, door de branding en door de duinen en het bos paardrijden. Vlieland beschikt over ruiterpaden en een aantal maneges die tochten uitzetten. Het eiland eindigt in een ontzettend grote zandvlakte, de ‘Vliehors’. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland en staat symbool door zijn rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin. Het hele jaar door worden leuke activiteiten georganiseerd. Ga je voor de Vuurtorenloop of doe je het rustig aan tijdens de wandeltocht ‘Ronde Vlieland’? Uw verblijf kunt u via onze website boeken!

Terschelling

Terschelling is een levendig, sportief eiland met een eigen karakter. Net als op de overige Waddeneilanden is het goed vertoeven in de prachtige natuur. Maar het eiland heeft meer te bieden. Kitesurfen op het strand, raften en blokarten langs de kust. In juni vindt het jaarlijks terugkerende evenement Oerol plaats, waar menig Nederlander wel van gehoord heeft. Het festival wordt sinds 1982 georganiseerd en is inmiddels uitgeroepen tot een van de grootste evenementen in Europa. Terschelling is tijdens dit 10-dagen durende evenement het podium voor dans, muziek, theater en kunst. Niet alleen tijdens Oerol, maar het hele jaar door zijn er leuke evenementen op het eiland en kan je genieten van de sfeervolle restaurants en strandpaviljoens. Voor jongeren zijn er leuke uitgaansgelegenheden. Voor een overzicht van alle vakantiehuizen op Terschelling kijk je op onze website.

Ameland

Ben je een cultuurliefhebber? Dan ben je op Ameland aan het juiste adres. Het eiland beschikt over meerdere indrukwekkende musea en galerieën. Proef de lokale producten als verse zeevis, mosterd en eilander kaas. Ook roggebrood behoort tot de Amelandse producten. Op het eiland worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Zo vindt op 17 t/m 19 april het Klassiekerweekend plaats, waarbij honderd klassieke auto’s mee kunnen rijden. Hiernaast kan het hele jaar door genoten worden van leuke activiteiten, zoals ontspannen in een wellness-centra of het maken van een spannende parachutesprong! Een overzicht van alle vakantiehuizen op Ameland vind je hier.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste eiland der Nederlandse Waddeneilanden, maar biedt de meeste natuur. Het autoluwe eiland is geheel een Nationaal Park en daarmee rijk aan flora en fauna. De helft van de Nederlandse bloemen en planten komen voor op het eiland, en dat maakt het kleine schiereiland uniek. Je kunt op het eiland wandelen, lekker fietsen langs de vele fietsroutes of lekker uitwaaien langs de kust. Dit doe je op het breedste zandstrand van Europa en bovendien op het schoonste strand van Nederland. In het pittoreske, autoluwe dorp Schiermonnikoog kan je genieten van een versnapering op een van de gezellige terrasjes. Het eiland is ideaal voor kleine kinderen die kunnen genieten van rust en allerlei activiteiten, zoals Kittiwake. Bekijk het hele aanbod voor vakantiehuizen op Schiermonnikoog.

« Terug naar overzicht
« Naar homepage

Waarom WaddenVakanties?

 • Grootste aanbod
  Groot aanbod vakantiehuizen op de Waddeneilanden
 • Geen extra kosten
  Boeken zonder bijkomende kosten
 • Vertrouwd boeken
  Direct contact met eigenaar van het vakantiehuis
 • Last-minutes
  Vandaag boeken, morgen naar je vakantiehuis!
Ook je accomodatie verhuren op WaddenVakanties.nl?
Accomodatie toevoegen Meer informatie
Add Noise - Internet & Design in Leeuwarden